Media

Media wordt wakker en ga de mensen eens eerlijk informeren!

Het antwoord van de Nederlandse bevolking, na de jarenlange en eindeloze “discussie”, is dat zo goed als 90% van de gemeentes in Nederland het feest gewoon blijven vieren met de traditionele Zwarte Pieten. Gewoon zoals het hoort, conform het beeld zoals dat vanuit de maatschappij is bepaald. Niemand trekt zich iets aan van die paar mensen die op hun eigen initiatief denken met hun verzinsels iets op te lossen. Op onze kaart ( http://sintenpietengilde.nl/intochten/ )was dat al lange tijd zichtbaar, maar ook de media bevestigen het vandaag gelukkig eens een keer.

Het feest begint pas echt na de intochten

De media focust zich echter over het algemeen alleen op de intochten en wat de NTR doet. Maar wat zij allemaal vergeten, is dat daarna het Sinterklaasseizoen pas echt begint. Duizenden gepassioneerde Sinterklaas en Zwarte Pietenvertolkers gaan dan het land in voor de werkelijke beleving van de kinderen. Het echte face to face contact tijdens bedrijfsbezoeken, sportverenigingen, op de scholen en de natuurlijk de vele huisbezoeken. En daarbij is het percentage traditionele Zwarte Pieten nog vele malen groter. Want met uitzondering van enkele scholen die blind en uit gemakzucht de NTR volgen, is vrijwel overal zo goed als alleen Zwarte Piet welkom. Vrijwel niemand wil deze aangepaste "Niet" pieten in huis en ook de inwoners van de plaatsen waar men Zwarte Piet de nek om heeft gedraaid, zijn het over het algemeen absoluut niet eens met de geforceerde en slecht bedachte aanpassingen uit de koker van die enkele bestuursleden van intochtcomités die het menen voor iedereen te moeten en mogen beslissen.
Indien we de wens van de bevolking hierbij dus doortrekken en werkelijk ook de mensen in de aangepaste steden zouden bevragen en anders dan het AD doet ook in de regio die zij met roetveegpieten aangeven kijken hoe de rest van de intochten daar wel met Zwarte Pieten zijn, zoals op onze kaart te zien is, komt dat percentage dus aanzienlijk hoger te liggen. Logisch en terecht ook. Zoals we altijd al aan hebben gegeven, zal de slecht bedachte en geforceerde aanpassing van Amsterdam en de NTR ook eenvoudig geen stand houden.

Ook NTR heeft Zwarte Piet volledig geëlimineerd

Dat men het Sinterklaas journaal inmiddels ook meer dan zat is, werd vorig jaar al goed duidelijk met tegenvallende kijkcijfers. Bij de laatste afleveringen keken er misschien nog maar 300.000 mensen, waar dat in het begin en eerder vaak wel 700.000 of 800.000 kijkers waren. Zelf praatten ze dat eerder natuurlijk goed door uit te gaan van gemiddelde aantallen, maar dat is struisvogelpolitiek. Maar er van leren hebben ze bij de NTR in ieder geval niet gedaan. Nog steeds laten zij het journaal verzinnen en regisseren door de persoon die uit alle macht zijn best doet om onze mooie traditie om zeep te helpen. Onder het mom van dat ze juist oplossingsgericht zouden zijn om de onzin goed te praten. Zo blijven ze komen met de meest belachelijke en onzinnige ideeën. Ook dit jaar gaat de NTR ongegeneerd door met de pogingen om onze mooie traditie te verpesten. Met de AH manager Harry Piekema als nieuwe hoofd”Piet” ,voor iedereen herkenbaar met een paar grijze roetveegjes, en heel veel andere grijs gevlekte Pieten en enkele volledig grijs geschminkte figuren, is ook bij de NTR vanaf dit jaar de Zwarte Piet feitelijk volledig de nek omgedraaid.
Gelukkig zijn er enorm veel regionale en lokale Sinterklaasjournaals en series waar men ook naar kan kijken. En vaak voor scholen ook veel leuker omdat de kinderen dan ook de Zwarte Pieten later echt tegen kunnen komen. Zo zal de NTR steeds meer zijn eigen ondergang tekenen. Want in Nederland wil het grootste deel van de mensen dit eenvoudig dus niet!
En het ergste is nog wel dat ook de meeste tegenstanders het niet willen. Want die zien in een grijze piet, met of zonder roetvegen, nog steeds een blackface en een racistische karikatuur. In plaats van zo blind blijven aanpassen en proberen zouden al die personen die verantwoordelijk zijn in de grote steden en bij de NTR en RTL zich nu echt eens in de juiste historie moeten verdiepen in plaats van mee te gaan in de associaties en interpretaties van mensen die er slechts dat in willen zien dat zij wensen te zien en weigeren te kijken naar onze traditie vanuit de cultuurhistorische achtergrond van de inheemse bevolking.

Media, Breng een eerlijk verhaal!

En media, ga de mensen in Nederland nu eens goed informeren omtrent de historie en ware feiten. En niet zoals bijvoorbeeld de loze opmerkingen van het genoemde Citaat in dit AD artikel aan te halen, dat echt nergens op gebaseerd en onjuist is. Hou daar nou eens mee op en verdiep je als journalisten nu alsjeblieft eerst eens een keer echt, voor je dingen voor waar neemt. Want feitelijk houdt de media nu nog steeds bewust mensen collectief op het verkeerde been.

Bron teksten: www.sintenpietegilde.nl