1972 t/m 1981

1972 - Willemstad

In 1972 droeg Sinterklaas een speciaal kostuum dat ontworpen was naar oude afbeeldingen uit het Byzantijnse Rijk. Dit Sinterklaaskostuum was ontworpen door Wim Bijmoer, die er een prachtig werkstuk van maakte. De stof was heel kostbaar en rijk geborduurd met gouddraad en zilverdraad. In dit kostuum zag Sinterklaas er precies uit zoals een bisschop in de middeleeuwen. Helaas was het veel te zwaar: Sinterklaas moest regelmatig even bij zijn pak neerzitten om op adem te komen. Het volgende jaar verscheen hij daarom weer in zijn gebruikelijke gewaad. Het was prachtig, maar voor een oude man helaas te zwaar.

1973 - Hoorn

1974 - Enkhuizen

1975 - Vlissingen

1976 - Scheveningen

1977 - Muiden

1978 - Medemblik

De stoomboot kwam in een grote storm terecht. Sinterklaas deed daarom een aantal linten om zijn mijter om te voorkomen dat deze zou afwaaien. Dit gebeurt dan ook niet. De stoomboot komt goed aan in de haven en Sinterklaas en de Pieten stappen van boord.

 

1979 - Rotterdam

Onderweg kwam de boot stil te liggen doordat er geen kolen meer waren. Er was nog een noodvoorraad, maar de sleutel van de kast waar deze kolen liggen, was zoek. Na lang zoeken bleek dat de Hoofdpiet hem om zijn nek had hangen. Direct werden de kolen verbrand en de Pakjesboot 12 kwam nog tijdig aan.

 

1980 - Veere

1981 - Hindeloopen