2002 t/m 2011

2002 - Zaltbommel

De Hoofdpiet en de Wegwijspiet varen met de Pakjesboot 12 richting Nederland, maar horen over een lied "In die grote stad Zaltbommel" dat de stad overstroomd zou zijn. Hierop besluiten ze de boot te keren. Tijdens de nacht voor de intocht ontdekt Sinterklaas dit en keert de boot weer terug en vaart hij in volle vaart op de plaats van aankomst af. Hij meert nog tijdig aan.

De Wegwijspiet is echter niet overtuigd dat het Zaltbommel is en zou het pas geloven als hij Jip en Janneke zou tegenkomen. En aldus geschiedde toen hij een beeldje van het tweetal zag staan.

2003 - Zwolle

In Zwolle is al een Piet aanwezig die alles andersom doet. Hij heeft teveel pepernoten gegeten en heeft hierdoor de Notenkolder gekregen. Hij is van de stoomboot gezet in een roeiboot naar Spanje omdat hij knoppen verkeerd zette, maar hij vaart dus naar Zwolle. In Zwolle rijdt hij een meisje aan dat eigenlijk een miniatuur Peperbus gevuld met pepernoten aan Sinterklaas wilde aanbieden. De Pakjesboot 12 meert veilig aan in Zwolle (overigens met ingeklapte schoorsteen & masten, omdat de boot anders niet onder een viaduct door kon).

2004 - Alkmaar

De Pakjesboot 12 vertrekt te laat uit Spanje en zou dus eigenlijk te laat aankomen. Sinterklaas ontdekt dit en gooit pepernotenolie in de motor, waardoor hij met een enorme snelheid op Alkmaar afkomt en nog tijdig aanmeert.

Wat niemand merkt is dat de Leespiet zich in een cadeau heeft verstopt en als verstekeling meereist. Deze Piet is gezakt voor zijn Pieto Toets en mag dus niet mee. In Alkmaar maakt het cadeau een gevaarlijke reis door de stad op een bakfiets en een boot. Uiteindelijk komt het cadeau ongedeerd bij Sinterklaas. Als hij het openmaakt, ziet hij de Piet en hij besluit hem te leren lezen.

 

2005 - Sneek

In Sneek komt Pakjesboot 7½ het eerst aan en ze trekken de stad in. Wat ze niet merken, is dat de Pakjesboot 12 al door de grachten van Sneek vaart en op het punt staat bij de Waterpoort af te meren. Als de Hoofdpiet en de Wegwijspiet ontdekken dat de kinderen alleen optreden voor Sinterklaas, willen ze Sinterklaas alsnog ophalen. Ze realiseren zich echter niet dat hij er al is. De verslaggever houdt ze tijdig tegen en met een paard- en wagen rijden ze naar de burgemeester, waar ze Sinterklaas ontmoeten

*2005 was het laatste jaar dat Wegwijspiet aankwam in Nederland. Na 25 intochten besloot acteur Michiel Kerbosch, die deze rol speelde, zijn alterego met pensioen te laten gaan.

 

2006 - Middelburg

De stoomboot vaart verkeerd doordat een verslaggever van het Sinterklaasjournaal de vuurtoren die Sinterklaas naar Middelburg moest leiden, per ongeluk uitzette. De boot meert in Veere aan, maar al gauw ontdekken de Pieten dat de boot op de verkeerde plaats is aangemeerd. Onmiddelijk keert hij om en meert toch nog aan in Middelburg.

 

2007 - Kampen

Op de stoomboot varen Pieten mee die nog geen veer op hun muts hebben (de zogenaamde Pieten zonder Veer). Deze Pieten zorgen voor enorme vertraging: ze gooien het anker overboord en de Hoofdpiet weet geen raad meer met ze en besluit de boot om te keren. Sinterklaas echter houdt dit tegen. Maar niet veel later gooien de Pieten zonder Veer water op de laatste brandende kolen, waarna de boot stil komt te liggen doordat er geen kolen meer zijn.

De burgemeester stuurt op de dag van de intocht een schip met kolen op de gestrande Pakjesboot 12 af, waardoor de boot al gauw weer aan de gang wordt gekregen en veilig in Kampen aanlegt. Tijdens de intocht gaan echter twee Pieten zonder Veer met Amerigo vandoor, daarom krijgt Sinterklaas van de politie een politiepaard te leen. Aan het eind van de intocht wordt Amerigo weer gevonden.

 

2008 - Almere

De Pakjesboot 12 is onderweg naar Nederland, maar vaart langzaam doordat de boot zwaar beladen is. De Pieten trachtten dit probleem op te lossen door rode ballonnen op te blazen, maar doordat de Hoofdpiet het ruim opende, waaiden ze weg en waren de problemen weer als vanouds. Uiteindelijk vaart de boot toch op tijd de haven binnen, maar loopt plots vast. De burgemeester lost dit probleem op door enkele rode ballonnen, die vanuit de boot naar Almere zijn gewaaid, aan de boot te binden. Hierdoor wordt de boot ietwat opgetild en meert hij even later veilig aan.

 

2009 - Schiedam   

De stoomboot komt maar niet opdagen. Als verslaggever Jeroen Kramer dan op het idee komt om te gaan zingen, duurt het niet lang voordat een hevig rokende Pakjesboot 12 aanlegt bij de Appelmarktbrug.

Tijdens de intocht gaat Zielepiet er in een rondvaartboot vandoor richting Spanje omdat hij heimwee heeft naar huis. Sinterklaas die bij hem is, ontdekt dit en vaart de boot terug naar de stoet.

 

2010 - Hardewijk

Er gaan geruchten dat Pakjesboot 12 al in Nederland is geweest en dat Sinterklaas alweer onderweg is naar Spanje. Tot ieders grote geluk komt Sinterklaas toch veilig aan in Nederland. De pieten waren daags van te voren al naar Harderwijk gegaan om pepernoten te halen in de pepernotenfabriek.

Gedurende de reis is er een Babypiet in de zak gekropen en stiekem mee naar Nederland gevaren. De Babypiet valt in een zak door een schoorsteen. Wellespiet haalt de Babypiet op en verstopt hem in het Grote Pietenhuis.

Dit is de laatste intocht met Bram van der Vlugt als Sinterklaas.

 

2011 - Dordrecht

Er gaan geruchten dat Pakjesboot 12 alleen Sinterklaas en zijn paard (Amerigo) vervoert. Op het laatste moment blijkt dat alle pieten zich bevinden op andere stoomboten. Bij aankomst gaan de pieten alsnog aan boord van Pakjesboot 12. Door middel van de speciale Sinterklaasjournaalvlag weten de pieten dat zij naar het stadhuis moeten lopen. Gedurende de intocht wordt de vlag gestolen door de burgemeester van Averecht en opgehangen in Averecht. Sinterklaas en de Pieten verlaten de stoet en lopen richting Averecht. Gelukkig weet verslaggever Jeroen Kramer de vlag nog op tijd terug te brengen in Dordrecht en zo wordt de intocht alsnog een groot feest. Sinterklaas draagt (per ongeluk) zijn mijter achterstevoren. (foutje van de Mijterpiet). Dit is de eerste intocht sinds 1990 die niet met Amerigo wordt gedaan, maar met een ander paard. Na 21 intochten gaat het paard met pensioen