Sint bij Jamin

1926 - Zo werden boterletters gemaakt bij Jamin

Bedrijfsfilm over het fabriceren van boterletters voor Sinterklaas in de fabriek van Jamin. Het proces wordt gevolgd van het malen van de amandelen tot de kant en klare kisten met letters voor verzending. De verbindende teksten zijn op rijm gezet door Louis Jamin, een der directieleden.

Etalage's

Bron foto's 1 t/m 3: Jr. 50/60,  www.pinterest.nl

Advertenties - Tijdschriften / Krant

Bron afb. 7en 8: www.marktplaats.nl

Jr. 60 - Speldjes

Winkel decoratie - Overige

Foto's 1 t/m 5: Verzamelaar A / Foto 6: Verzamelaar B

1980 - Pieten Pech Spel

Jr. 80/90 - Folders

Bron: www.marktplaats.nl

Jr. 80/90 - Snoepgoed

1991 - Folder

2020 - 1 April grap 'Sinterhaas'

Jamin komt nu met een wel heel bijzondere actie: de Sinterhaas. Een chocolade figuur in de vorm van een paashaas, maar geverfd als Sinterklaas. Waarom? Dat vroegen wij ons ook af…

Bij de Jamin bedenken ze elk jaar weer een één april grap. “Dit jaar twijfelden we of het wel gepast was om een grap uit te halen”, vertelt Rob Hendriks, marketing manager van Jamin. “Door de coronacrisis ontstond echter een serieus probleem, want er bleven bijna 14.000 chocoladehazen over. We hadden er toen een paar gefotoshopt als Sinterklaas en dat naar buiten gebracht.”

“We kregen zoveel vraag naar de Sinterhaas dat we besloten om ze dit jaar ook écht te maken. Het is al een raar jaar, just dit kan er ook nog wel bij.” Vanaf vandaag kun je bij de Jamin aan de Langestraat traditionele paashazen komen, maar dan opgeschilderd als Sinterklaas. “We hebben de Sinterhaas speciaal laten maken voor dit jaar.” En de 14.000 chocolade hazen van dit voorjaar? “Die zijn vrijwel direct na onze 1 aprilgrap uitverkocht.”

Bron tekst: www.indebuurt.nl

Verwijzing pagina / link