1982 t/m 1991

1982 - Marken

Sinterklaas had met de Stoomboot enorme hinder doordat er storm op zee was. Desondanks slaagde Sinterklaas erin de haven te vinden, waar hij veilig aanmeerd.

 

1983 - Hoorn

De Hoofdpiet raakt tijdens de bootreis een aantal Pieten en cadeautjes kwijt. Bij aankomst staan deze Pieten hen echter op te wachten. Het blijkt dat ze bij Medemblik op de trein zijn gestapt en vooruit zijn gereisd en ze de cadeautjes in de kerk van Hoorn hebben gelegd.

 

1984 - Terschelling

1985 - Leusden

Sinterklaas wordt met een politieboot aan wal gebracht, omdat de haven niet diep genoeg is om Pakjesboot 12 binnen te laten varen. Ook is de ingang aan de kleine kant. Eenmaal met de politieboot aan land gebracht wordt Sinterklaas verwelkomd door burgemeester ter Laak waarna Sint begeleid door de Hoofdpiet een rijtoer maakt door de stad. Voor het eerst wordt de Hydrograaf gebruikt als Pakjesboot 12. Dit was ook de laatse intocht met Adri van Oorschot als Sinterklaas.

 

1986 - Zutphen

Op de Pakjesboot 12 maakt de Wegwijspiet een enorme fout: hij laat de boot te ver doorvaren doordat hij de kaart ondersteboven houdt. Sinterklaas en de Hoofdpiet ontdekken dit en laten de kapitein de boot keren. Bram van der Vlugt deed zijn intrede als Sinterklaas.

 

1987 - Schoonhoven  

De Wegwijspiet is alvast vooruit gegaan naar een manege om snel nog een paard voor Sinterklaas te regelen. Alleen wist Wegwijs niet meer wat voor kleur het paard moest hebben. Na even met Sinterklaas getelefooneerd (filmpje) te hebben over de kleur van het paard, komt Pakjesboot 12 en het paard aan in Schoonhoven.

 

1988 - Zierikzee

Op de Pakjesboot 12 zijn te veel cadeautjes. Van enkele cadeautjes maakt de Hoofdpiet drijfpakjes die hij aan de roeiboot van de Wegwijspiet bindt. De stoomboot komt veilig aan, maar de Wegwijspiet vaart verkeerd en komt in Veere terecht. Dit komt uiteindelijk goed.

 

1989 - Goringhem

Wegwijspiet krijgt de opdracht van Hoofdpiet op Pakjesboot 12 om voor Sint te spelen, omdat Sinterklaas niet te vinden is op de boot. Sinterklaas is namelijk al samen met de burgemeester buiten camerabeelden op statenjacht van de provincie Zuid-Holland gestapt, omdat Pakjesboot 12 niet door de sluis kan. Eenmaal verder gevaren door de sluis met de statenjacht meert deze wel aan en wordt Sinterklaas ontvangen door burgemeester L. Vleggeert die als eerste van het bootje is gegaan om Sinterklaas aan land te trekken.

1990 - Elburg

Bij Sinterklaas en de Pieten gaat het helemaal mis: de stoomboot vaart door een storm en doordat Wegwijspiet al het snoepgoed op de voorplecht heeft laten staan, wordt het nat. Bij aankomst in Elburg moet Wegwijs zo snel mogelijk op zoek gaan naar een goede bakker in Elburg om nieuw snoepgoed in te slaan. In Elburg krijgt Sinterklaas een nieuw paard (Amerigo).

 

Bron foto's: www.sinterklaasintochtelburg.nl

1991 - Hindeloopen  

Pakjesboot 12 meert aan in de haven en Sint stapt van boord. Ondertussen heeft de Wegwijspiet een klein bootje geregeld met daarop de troon, zodat Sint per boot door Hindelopen kan; het zou té klein zijn om met Amerigo te doen. Uiteraard gaat hij toch gewoon te paard en krijgt de Wegwijspiet het onderweg een aantal keer met de immer schreeuwende Hoofdpiet. Uiteindelijk staat de troon gewoon op tijd op het podium en komt alles goed.