1962 t/m 1971

1962 - Amsterdam 

Panorama (1962)

1963 - Amsterdam

Sinterklaas arriveert vergezeld door zijn Pieten in de stad Amsterdam. Dit doet hij voor de vijfentwintigste maal. Bij het Monument op de Dam werd de goedheiligman toegesproken door Burgemeester van Hall.

 

1964 - Hoorn

Dit jaar komt de Goedheiligman aan in Hoorn. Hij wordt ontvangen door de presentatoren Wim Quint, Hannie Lips en Herman Broekhuizen. Voordat de stoomboot is aangekomen vertellen zij over de geschiedenis van de stad Hoorn. Sinterklaas wordt ingehaald door burgemeester Canneman en vervolgens begeleidt naar een troon, alwaar hij diverse kinderen ontvangt.

 

Bron foto's: www.gahetna.nl

1965 - Vlissingen

Wanneer de Goedheiligman aanmeert in Vlissingen spreekt hij de toegestroomde kinderen toe. Hij wil absoluut niet dat kinderen bang zijn of worden gemaakt voor Sinterklaas of voor zijn Pieten. Hij symboliseert dit door de zak overboord te gooien en daarmee het verhaal van "in de zak mee naar Spanje" af te schaffen. (Adrie van Oorschot had het initiatief van "de zak" zelf genomen)

1966 - Harlingen

1967 - Medemblik

De intocht van Sinterklaas in 1967 wordt gezien als een mijlpaal in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Deze intocht is de eerste buitenreportage in kleur die op de Nederlandse televisie is uitgezonden en daarmee een zeer belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse televisie.

1968 - Veere

 Bron foto's 1968 klik hier 

1969 - Enkhuizen 

1970 - Volendam

1971 - Monnickendam