1952 t/m 1961

1952 - Amsterdam   

Sinterklaas komt met zijn stoomboot Spanje, volgeladen met pieten en cadeautjes, aan in Amsterdam. Na een rondrit te paard door de stad ontmoet hij op de Dam Koningin Juliana en de prinsesjes Margriet en Marijke.

 

1953 - Amsterdam  

Sinterklaas komt aan in Amsterdam waar hij wordt opgewacht door Koningin Juliana en haar dochters Prinses Margriet en Prinses Marijke. Vervolgens begint Sinterklaas aan een rondrit door de stad om te eindigen op de Dam.

 

1954 - Amsterdam    

Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in Amsterdam. Gedurende zijn rijtoer door de hoofdstad krijgt hij zoals elk jaar een glas bisschopswijn aangeboden. Evenals andere jaren is Koningin Juliana samen met haar dochters Prinses Margriet en Prinses Marijke aanwezig om de goedheiligman de hand te schudden.

foto's uit het blad, 'Katholieke Illustraties'

1955 - Amsterdam   

Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in de hoofdstad. In een stoet trekt hij door Amsterdam, gevolgd door een aantal praalwagens, waaronder een van de stoomboot.

 

1956 - Amsterdam   

Op de stoomboot Spanje komt Sinterklaas aan in de haven van Amsterdam. Aldaar staan honderden kinderen hem en zijn pietermannen op te wachten.

 

1957 - Amsterdam   

Aankomst van Sinterklaas te Amsterdam, waar hij wordt ontvangen door leden van het Initiatief Comité Amsterdam. Per paard rijdt de Sint, omringd door kinderen en Zwarte Pieten, naar De Dam waar hij wordt ontvangen door burgemeester G. van Hall.

 

1958 - Amsterdam   

Sinterklaas komt met de stoomboot aan in Amsterdam, waarna hij vergezeld door twee pieten het podium bestijgt. Aldaar spreekt hij de kinderen van Nederland toe. Vervolgens trekt hij op zijn schimmel door de hoofdstad.

 

1959 - Amsterdam    

Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in Amsterdam, waarna hij op zijn trouwe schimmel Bianca door de hoofdstad trekt om vervolgens het gehele land aan te doen.

1960 - Rotterdam      

Zie ginds komt de stoomboot... is een televisieregistratie van de aankomst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten in Rotterdam in 1960. Samen met de kinderen staat Mies Bouwman te wachten aan de kade op de komst van Sinterklaas. Wanneer de Sint is gearriveerd spreekt hij kort met Mies Bouwman waarna hij in een stoet door de stad trekt.

1961 - Amsterdam     

Mies Bouwman ontvangt voor het tweede jaar op rij Sinterklaas en zijn pieten in de haven van Amsterdam nadat zij hun lange reis uit Spanje hebben afgelegd.